Archive | May 2015

Ekološki poligon na Danima porodice

Učenici prvih razreda su sa svojim roditeljima tradicionalno prolazili sportski poligon na manifestaciji Dani porodice, održanoj 15. maja u našoj školi. Ove godine, odlučili smo da napravimo poligon koristeći otpad koji razvrstavamo i odlažemo u školi.

Baloni umesto lopti

Baloni umesto lopti

Počisti čepove

Počisti čepove

Ubaci limenku u kantu za smeće

Ubaci limenku u kantu za smeće

Piši - briši

Piši – briši

Rekviziti za poligon

Rekviziti za poligon

This entry was posted on May 17, 2015, in Reciklaža.

Istraživanje povodom Dana ptica i drveća

Povodom 10. maja, Svetskog dana ptica i drveća,  učenice osmog razreda Danijela Keneški i Aleksandra Ćoškov, sprovele su istraživanje na temu Šta su sove večerale. Sove su simbol Kikinde, jer je grad najveće zimovalište sova utina u svetu, te su učenice izabrale upravo ovu temu za istraživanje. Mentor učenicama bila je nastavnica biologije, Gordana Babić. Film sa rezultatima i načinom istraživanja postavljen je na YouTube.

Konkurs za ekološku pesmu na Markovdanskim susretima

U okviru 7. Markovdanskih susreta raspisan je i konkurs za najbolju ekološku pesmu. Učenica naše škole Adrijana Šilić, osvojila je na ovom konkursu treću nagradu. Njena pesma biće objavljena u knjizi koja će biti štampana sa najboljim radovima pristiglim na konkurse povodom Markovdanskih susreta dece i pesnika.

jana 1     jana

Izrada makete od reciklažnog materijala

Radionice reciklaže idealna su prilika da se napravi nešto lepo i korisno, a da pritom ne košta gotovo ništa. Prikupljali smo tetrapak ambalažu, odlagali je i odlučili da za školu napravimo nastavno sredstvo – maketu grada koja se može koristiti u nastavi stranih jezika i na časovima sveta oko nas i prirode i društva. Ujedinjenim snagama, učenici trećih, četvrtih, petih i šestih razreda, korak po korak, napravili su ovo živopisno mestašce. Slika govori mnogo više od reči, ali za maketu nam je bio potreban video.

Gotova maketa

Gotova maketa

Pozorište

Pozorište

DSC_0368