Archives

Konkurs za ekološku pesmu na Markovdanskim susretima

U okviru 7. Markovdanskih susreta raspisan je i konkurs za najbolju ekološku pesmu. Učenica naše škole Adrijana Šilić, osvojila je na ovom konkursu treću nagradu. Njena pesma biće objavljena u knjizi koja će biti štampana sa najboljim radovima pristiglim na konkurse povodom Markovdanskih susreta dece i pesnika.

jana 1     jana

Gostovanje na dodeli nagrada Ekološkog pokreta Odžaka

Ekološki pokret Odžaka tradicionalno organizuje likovni konkurs Naša ekološka lepota. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je Sove. Naša škola bila je gost na dodali nagrada na ovom konkursu, kao škola iz grada prestonica sova. Tim povodom učenici prvih, drugih i četvrtih razreda zajedničkim snagama napravili su kolektivni rad na kojem su prikazali Kikindu ispod dreveta okićenog sovama. Na otvaranju izložbe, prikazani su i inserti iz emisije Pitam se, pitam se u kojima naši učenici govore o sovama.

Poneli smo i bedževe sova da podelimo sa novim drugarima

Poneli smo i bedževe sova da podelimo sa novim drugarima

Izložbu smo pažljivo pogledali

Izložbu smo pažljivo pogledali

Naš rad

Naš rad

Učenici prvih razreda sa domaćinima

Učenici prvih razreda sa domaćinima

 

Prvo mesto na konkursu za maskotu Čistunka

Povodom Dana planete Zemlje, kompanija ASA organizuje Ekofestival kao program ekološke edukacije. U okviru festivala organizovan je i konkurs za maskotu Čistunka. Učenica četvrtog razreda naše škole, Milica Latković osvojila je prvu nagradu na ovom konkursu za maskotu izrađenu od reciklažnih materijala.

Milica i Čistunko

Milica i Čistunko

Nagrade za Milicu i školu

Nagrade za Milicu i školu

.

ddd

Miličin Čistunko

 

Takmičenje Energija je svuda oko nas

Na takmičenju Energija je svuda oko nas, naša škola osvojila je specijalnu nagradu za najbolje ideje u realizaciji prezentacija, kao i specijalnu nagradu za mentora Milana Dragosavca. Pohvaljeni su radovi Dragane Kokot, Ane Đenge, Darka Galeševa, Petre Gavrilov, Nataše Zuković, Silvije Bicok, Maneta Lazića i Tijane Borbelj. Ovo takmičenje sprovodi se uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralna goriva, ralizuje ga Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike.

1. slika 2. slika5. slika

32.slika

 

 

Nagrada na konkursu Mladi i klimatske promene

Anja Kovačev i Ana Ljuboja, učenice četvrtog razreda naše škole, osvojile su treću nagradu na likovnom konkursu ”Mladi i klimatske promene”. Ovaj konkurs podržalo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, a organizovalo Udruženje inženjera zaštite životne sredine. Anja i Ana su svoju nagradu – fotoparat, preuzele u Novom Sadu, na otvaranju izložbe koja je za ovu priliku upriličena. Nekoliko radova naših učenika bilo je prikazano na ovoj izložbi.

Radovi naših učenika

Radovi naših učenika

Anja i Ana pored svog rada

Anja i Ana pored svog rada

Dodela nagrada

Dodela nagrada

 

 

Pobednička titula u akciji časopisa ”Čuvari ravnice”

U nagradnoj akciji ”Pokažimo svome mestu koliko ga volimo” časopisa ”Čuvari ravnice” koji izdaje Ekološko udruženje Zeleno pitanje učestvovalo je 94 škola iz Vojvodine. Nagradjene su 24 škole. Dodeljeno je jedno prvo mesto, šest drugih i sedamnaest trećih, a naša škola imala je tu čast da u ovoj, zaista velikoj konkurenciji, ponese pobedničko mesto. Žiri je u obzir uzeo ideju, trud, obim i spektar interesovanja, broj aktivnosti, kreativnost, kompletan utisak i znajući da gotovo sve škole vredno rade na polju ekologije i zaštite životne sredine, doživljavamo ovu nagradu kao zaista veliko priznanje. Gotovo 3 stranice u novom broju časopisa ispunjene su našim likovnim i literarnim radovima i fotografijama. Ova nagrada sigurno nam je motiv da nastavimo sa aktivnostima u programu ”Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, ali još je važnije to što smo svi malo više razmislili o našem gradu, kraju u kojem živimo, našoj ulici, školi, analizirali šta je dobro oko nas i šta je loše, a to je prvi korak koji treba da napravimo, ukoliko želimo da popravimo stvari oko nas.

Objava o pobedničkom prvom mestu

Objava o pobedničkom prvom mestu

Naši likovni literarni radovi

Naši likovni literarni radovi

Fotografije koje su naši učenici snimili

Fotografije koje su naši učenici snimili

Učenici koji niže smene koji su fotografisali sa učenicom prvog razreda čiji rad je objavljen

Učenici koji su fotografisali sa učenicom prvog razreda čiji rad je objavljen

Oni koji čiste naš grad

Održavanje grada urednim

Kontejnera nikad dosta

Problem odlaganja lišća bi trebalo rešiti na neki način

Naši eko fotografi

Eko foto patrola

Konkurs ”Klimatske promene – naša sadašnjost i budućnost”

Likovni konkurs ”Klimatske promene – naša sadašnjost i budućnost” raspisalo je Udruženje ”Inženjeri zaštite životne sredine” u okviru projekta ”Mladi i klimatske promene” koje finansira Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Likovni radovi su poslati, a rezultate nestrpljivo očekujemo. Učenici IV-3 radove su radili u paru, ali ovo nisu svi radovi koje smo kao škola poslali.

Anja i Ana sa svojim radom

Anja i Ana sa svojim radom

DSCN3260

Milica i Rada

DSCN3261

Marina i Mina